Trustbank en de Surinaamse Effectenbeurs

Om een bedrijf op te zetten en/of uit te breiden is er altijd kapitaal nodig. Dit kapitaal kan in twee groepen verdeeld worden, dat wat het bedrijf zelf bijdraagt en dat wat het bedrijf leent, beter bekend als het eigen vermogen en het vreemd vermogen.

De financiering van het vermogen kan door middel van openbare uitgifte van aandelen en obligaties plaats vinden. Aandelen en obligaties zijn dus waardepapieren die of onderhands of op een beurs verhandeld kunnen worden. In Suriname hebben wij sinds 1 januari 1994 de Surinaamse Effecten Beurs waarbij voornamelijk aandelen worden verhandeld van beursgenoteerde bedrijven.

Met haar bedrijfsmissie in gedachten heeft de Trustbank gemeend om ook hierin te participeren door toe te treden tot de Vereniging voor de Effectenhandel in Suriname c.q. de Surinaamse Effecten beurs per 1 juni 2012. Nu zij een volwaardig lid is van de SEB kan zij in haar functie als broker transacties plegen in opdracht van en voor haar klanten.

Indien de klant dat wenst kan zij dus contact opnemen met de broker bij de Trustbank die vervolgens een afspraak maakt met de klant voor het verschaffen van informatie hoe de aan- en verkoop van aandelen en/of obligaties namens de klant zal geschieden en tegen welke kosten dat gepaard zal gaan. De beurscalls geschieden elke eerste en derde donderdag van de maand

Filialen

Trustbank Centrum
Dr. Sophie Redmondstraat 93 T 476111/424398
Paramaribo F 472244
Suriname E info@trustbanknv.com
Trustbank Financial Center
Chopinstraat 1 T 452800
Paramaribo F 452822
Suriname E info@trustbanknv.com
Trustbank Multi Business Center
R.P. Bharosstraat 84 T 211050
Nickerie F 211053
Suriname E info@trustbanknv.com